Mini pączki na domowym serku waniliowym szybkie, delikatne i smaczne. A największa zaleta pączków szybkość wykonania. Są wykonane na domowym serku waniliowym (jak go zrobić klik)
posypane cukrem waniliowym. Zbliża się Wielki Czwartek niech będzie to przedsmak pączkowego szaleństwa :)
SKŁADNIKI :
- 300 gram serka homogenizowanego waniliowego (klik sposób )
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier waniliowy najlepiej domowy
- olej do głębokiego smażenia najlepiej rzepakowy
SPOSÓB WYKONANIA:
- serek wymieszać z jajkami, dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól.
- dokładnie wszytko mieszamy ciasto wyjdzie gęste i klejące
- rozgrzewamy olej (pamiętając aby go nie przegrzać inaczej pączki na zewnątrz się upieką a w środku będą surowe)
- na przygotowany olej nakładamy małą łyżeczką porcję ciasta, aby sobie ułatwić łyżeczkę moczymy w rozgrzanym oleju
- pieczemy na złoty kolor z obu stron
- po upieczeniu wykładamy na ręcznik papierowym po czym jeszcze ciepłe i lekko wilgotne otulamy go cukrem waniliowym
- gotowe zaledwie w 20 min mamy gotowe pączusie są w środku lekko wilgotne a skórka jest chrupiąca
Smacznego
uwielbiam takie pączusie :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne i proste.
UsuńRewelacyjne!
OdpowiedzUsuńSpóźnione ale na wskroś szczere-wszystkiego co dla Ciebie najlepsze :)
K.