o mnie

Gotowałam praktycznie od dziecka, pierwsze obiady w pełni samodzielnie zaczęłam gotować jak miałam 12 lat, mięso,surówka, ziemniaki i oczywiście deser w postaci budyniu:). Zwykły schabowy był zbyt prosty, wolałam przyrządzać mięso było to w tamtym okresie dla mnie ciekawsze i w sumie tak zostało do dziś. Skończyłam technologię żywności, życie wybrało inną drogę, ale cały czas gotowałam, doradzałam, rozwijałam swoją pasję. Jestem tą szczęściarą, że mam dwie swoje pasje rękodzieło i gotowanie. Ilość godzin spędzonej w mojej kuchni na gotowaniu nie jestem w stanie zliczyć. Daje mi to wiele radości, uśmiechu a zadowolenie konsumujących moje danie - bezcenne . Cały czas się uczę i szukam nowych smaków połączeń, odkopuję stare przepisy. Szukam sposobów, aby kuchnia była jak najbardziej zdrowa. Czasy w jakich żyjemy i to co robią z żywnością jak ją sztucznie przetwarzają to jest przerażające. Wierze, że coraz więcej osób powróci do własnego ogródka do czasów gdzie to było normalne i nie było przeliczane czy to się opłaca ....
Zapraszam was do mojego świata do mojej kuchni na moje smaki.

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem a lekarstwo pożywieniem" Hipokrates"

 Moja biblia gotowania zeszyt babci Wandy


1 komentarz:

  1. Dopiero dziś natknąłam się na Twojego bloga a juź zazdroszczę Ci bibli babci Wandy,u mnie na pierwszy rzut pójdzie paprykaź Szczeciński z Twojego przepisu Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...