Surówka z czerwonej kapusty z karmelizowaną gruszką,chrupiącymi orzechami, słodkim granatem oraz słoną fetą. Brzmi pysznie? ... i tak jest. Połączenie różnych smaków słodkiego, kwaśnego, słonego daje nowe spojrzenie na zwykła..niezwykłą czerwoną kapustę, która dodam jest bardzo zdrowa.
SKŁADNIKI :
* czerwona kapusta pół główki
* owoc granatu
* gruszki
* feta
* orzechy włoskie
* miód
* ocet balsamiczny
* sól
* cynamon
* olej słonecznikowy
Ilość przypraw, produktu dobieramy wedle własnych kubków smakowych. 😊
SPOSÓB WYKONANIA :
Kapustę szatkujemy na drobno, posypujemy solą, zagniatamy i odstawiamy. Kapusta sobie zmięknie a my bierzemy się za gruszki. Gruszki kroimy na kawałki, układamy w naczyniu dodajmy orzechy. Całość polewamy miodem oraz posypujemy cynamonem. Tak przygotowane gruszki zapiekamy ok 15 min w 180 stopniach. Do naszej kapusty dodajemy łyżkę oleju, octu balsamicznego i do przełamania smaku miodu. Całość mieszamy. Gdy już wszystko mamy gotowe łączymy, kapustę, gruszki,orzechy, granat i na to naszą słoną fetę. Gotowe można zajadać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz