CZAS PRZYGOTOWANIA - 20 min
SKŁADNIKI:
- jabłko 2szt
- granola 6 łyżek(pisałam o niej tu)
- cynamon
- jogurt naturalny gęsty 2 łyżki
SPOSÓB WYKONANIA:
- nagrzewam piekarnik do 190 stopni
- myję jabłka osuszam, odcinam z jabłka kapelusik (ok 2cm) wydrążam środek oraz z kapelusika też część wydrążam aby można było dobrze przykryć
- wydrążone jabłko posypuję cynamonem wkładam do każdego jabłka po 3 łyżki granoli, nakładam górę jabłka i wstawiam do nagrzanego piekarnika na ok 20 min, aż jabłko zmięknie, jeśli lubimy twardsze pieczemy krócej.
- po tym czasie zdejmuję górę i nakładam na granole łyżkę jogurtu naturalnego
- po tym czasie jest już gotowe ciepłe, pachnące, lekkie i pełne energetycznej granoli idealne na chłodne poranki
- świetnie smakuję na ciepło jak i na zimno i jaka odmiana od tradycyjnej kanapki:)
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz