SKŁADNIKI:
- twaróg (kupuję półtłusty) 200g
- oregano
- tymianek
- papryka ostra(nasiona)
- oliwa do zalania
SPOSÓB WYKONANIA:
- twaróg kroję w kostki mniej więcej równe
- układam je warstwowo w słoiku, każdą warstwę posypuje ziołami oraz papryka i tak do końca słoika. Zioła jakie wykorzystałam oraz papryka pochodzą z mojego ogródka więc mam je w 100% bez chemii :)
- po ułożeniu wszystkiego zalewam to oliwą aby przykryły wszystkie kostki
- wkładam do lodówki na ok 7 dni aby wszystko razem ładnie przeszło
- po tygodniu można wcinać tylko czy ja tyle dni wytrzymam :)
SMACZNEGO
WSKAZÓWKI
- ja dodaję tymianek, oregano oraz paprykę ale możemy równie dobrze dodać inne zioła oraz np. czosnek wszytko zależy od nas smak oraz intensywność
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz