Dziś przedstawiam Wam kolejną propozycję "niezwykłej" kanapki.😊Kanapka ze szpinakiem i gotowanym jajkiem. Jak zawsze prosto, kolorowo i smacznie.💛💚
SKŁADNIKI:
chleb (nasz ulubiony)
jajka (po jednym na kanapkę)
szpinak (może być świeży lub mrożony w liściach)
masło (ilość zależna od ilości przygotowania szpinaku)
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
kiełki (opcjonalnie)
SPOSÓB WYKONANIA:
Na rozgrzaną patelnie dodajemy masło, starty czosnek oraz wrzucamy nasz szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu. W międzyczasie wstawiamy nasze jajka. Czas gotowania jajek na miękko to 3:50 (od momentu zagotowania się wody). Gotowy szpinak układamy na kanapkach a na to jajka. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Ja lubię dołożyć na koniec kiełki.
Niech kolor i smak wypełni Wam cudowną chwilę celebracji jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz