sobota, 29 marca 2025

Kanapka ze szpinakiem i jajkiem.

Dziś przedstawiam Wam kolejną propozycję "niezwykłej" kanapki.😊Kanapka ze szpinakiem i gotowanym jajkiem. Jak zawsze prosto, kolorowo i smacznie.💛💚

 

SKŁADNIKI:

chleb (nasz ulubiony)
 jajka (po jednym na kanapkę)
szpinak (może być świeży lub mrożony w liściach) 
masło (ilość zależna od ilości przygotowania szpinaku)
czosnek 2 ząbki 
sól, pieprz 
kiełki (opcjonalnie) 

 

SPOSÓB WYKONANIA:

 Na rozgrzaną patelnie dodajemy masło, starty czosnek oraz wrzucamy nasz szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu. W międzyczasie wstawiamy nasze jajka. Czas gotowania jajek na miękko to 3:50 (od momentu zagotowania się wody). Gotowy szpinak układamy na kanapkach a na to jajka. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Ja lubię dołożyć na koniec kiełki. 


Niech kolor i smak wypełni Wam cudowną chwilę celebracji jedzenia. 

Smacznego 💕

                          Basia 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...