Czy kanapka zawsze musi być zwykła? Otóż nie, dziś przedstawiam Wam kwiatową kanapkę.
Do przygotowania takiej propozycji potrzebujemy :
* chleb (użyłam razowego, ale można użyć Waszego ulubionego)
* serek śmietankowy typu almette
* awokado
* roszponkę
* cukinie
* marchewkę
* bratki jadalne (sprawdzone bez oprysków chemicznych)
* czarnuszkę
* sezam
Kanapkę smarujemy serkiem. Z obranej marchwi robimy paski typu tagiatelle. Cukinie myjemy, tniemy ją na temperówce, przez co uzyskamy makaron. Jeśli tego nie posiadamy, możemy ją pociąć na paseczki nożem. Awokado kroimy w talarki. Całą kanapkę tworzymy układając finezyjnie poszczególne elementy, posypujemy sezamem oraz czarnuszką.
Celebrujmy chwile.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz