Kanapka z burakiem w dwóch wersjach.
W pierwszej połączenie buraczka, prażonego słonecznika, świeżej rukoli lub w drugiej opcji zestawienie buraczka, orzechów włoskich, pachnącego tymianku. A to wszystko polane miodem.
SKŁADNIKI:
- chleb pszenno-żytni
- buraki gotowane
- serek śmietankowy
- rukola
- świeży tymianek
- orzechy włoskie
- słonecznik
- miód wielokwiatowy (możemy użyć naszego ulubionego)
SPOSÓB WYKONANIA:
Kanapkę smarujemy serkiem śmietankowym, na górę układamy talarki buraka. W zależności na jaką opcję mamy ochotę posypujemy prażonym na suchej patelni słonecznikiem lub posiekanymi orzechami włoskimi. Dodajemy świeżą rukole lub pachnący tymianek. Całość polewamy naszym ulubionym płynnym miodem.
Prosto smacznie a jak inaczej niż kanapka z wędliną i serem.
Tak przedstawia się moja kolejna propozycja z serii sobotnia kanapka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz