sobota, 22 marca 2025

Kanapka z burakiem w dwóch wersjach

 Kanapka z burakiem w dwóch wersjach.
W pierwszej  połączenie buraczka, prażonego słonecznika, świeżej rukoli lub w drugiej opcji zestawienie buraczka, orzechów włoskich, pachnącego tymianku. A to wszystko polane miodem. 

SKŁADNIKI:

  • chleb pszenno-żytni 
  • buraki gotowane
  • serek śmietankowy
  • rukola
  • świeży tymianek 
  • orzechy włoskie 
  • słonecznik
  • miód wielokwiatowy (możemy użyć naszego ulubionego)

SPOSÓB WYKONANIA:

Kanapkę smarujemy serkiem śmietankowym, na górę układamy talarki buraka. W zależności na jaką opcję mamy ochotę posypujemy prażonym na suchej patelni słonecznikiem lub posiekanymi orzechami włoskimi. Dodajemy świeżą rukole lub pachnący tymianek. Całość polewamy naszym ulubionym płynnym miodem. 



Prosto smacznie a jak inaczej niż kanapka z wędliną i serem.


Tak przedstawia się moja kolejna propozycja z serii sobotnia kanapka.



Smacznego  Basia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...