piątek, 1 kwietnia 2016

Omlet z pomidorkami, marchwią, awokado oraz czarnuszką.

Śniadanie to powstało dla bliskiej dla mnie osoby. Katarzyna  o niej tu mowa. Artystyczna dusza, pełna koloru, wiedzy, mądrości. Pozytywną energią wypełnia całą przestrzeń pomieszczenia w której się znajduję. Pamiętam dzień w którym się poznaliśmy, weszła uśmiechnięta i na przywitanie wręczyła każdej z nas piękną czerwoną różę. Długo ze mną ta róża była. Kasiu śniadanie jest dla Ciebie. Smacznego :)


SKŁADNIKI :
  • 2 jajka 
  • 2 łyżki mleka 
  • kilka plastrów dojrzałego awokado 
  • kilka wstążek  marchwi świeżej
  • małą gałązkę pomidorków koktajlowych 
  • sól 
  • świeży pieprz 
  • czarnuszkę wedle uznania 
  • 1 łyżkę masła plus do podpieczenia pomidorków
  • szczypiorek  


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : 
Do miski rozbijamy jajka, dodajemy mleko, szczyptę soli, wszytko dokładnie rozmieszamy trzepaczką. Rozgrzewamy patelnię z masłem, wlewamy masę jajeczną. Nie mieszamy, gdy jajka nam się ładnie zetną, delikatnie przewracamy na drugą stronę na małą chwilkę. Zdejmujemy omlet i na tej samej patelni po dodaniu masła podsmażamy pomidorki. Po obraniu marchwi odcinamy kilka wstążek, bardzo prosto robi się to obieraczką. Gotowy omlet łączymy z pomidorkami, plastrami awokado, wstążkami marchwi, czarnuszką, szczypiorkiem. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. 

Proste a zarazem wielobarwne, zdrowe, smaczne śniadanie. 
Smacznego

1 komentarz:

  1. Basieńko, z całego serca dziękuję za to cudowne śniadanie <3 ufam, że niebawem ugotujemy coś razem :)
    Znajomość z Tobą mnie uskrzydla kulinarnie i bardzo rozwija. Z całego serca dziękuję, że jesteś <3 K.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...