SKŁADNIKI : porcja na dwie osoby PRZEPIS AUTORSKI
- dwie garście groszku młodego cukrowego
- ok 15 listków młodej botwinki
- bób ok 100 g
- kwiaty lawendy wedle uznania
- granat 1 szt
- feta z bazylią i oregano wedle uznania
- sok z połowy granatu
- 1 łyżeczkę miodu
- 1 łyżkę octu winnego
- 3-4 łyżki oliwy
- groszek, liście botwinki, myjemy osuszamy
- bób gotujemy do miękkości po czym obieramy ze skórki
- z połowy granatu obieramy ziarenka
DRESSING
łączymy ze sobą sok z wyciśniętej połowy granatu, mód, ocet oraz oliwę dokładnie ze sobą mieszamy
- na talerz układamy groszek, listki botwinki, ugotowany i obrany bób, owoce granatu, fetę oraz kwiaty lawendy (ja dodaję same kwiatki wyciągnięte z łodygi mają posmak zbliżony do oregano(wedle mnie))
- polewam całość dressingiem i można zajadać
Szybko kolorowo i smacznie a przy tym jak można nasze kubki smakowe zadowolić dając im taką gamę smaków oraz witamin.
Smacznego tworzenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz