SKŁADNIKI :przepis autorski
- brzoskwinie 3 szt większe
- ser pleśniowy typ. "niebieski"(użyłam połowy )
- szynka prosciutto 6 plastrów
- tymianek 3 gałązki
- masło 2 -3 łyżki
SPOSÓB WYKONANIA :
- brzoskwinie myjemy osuszamy, przecinamy na pół wyciągamy pestkę
- w środek posypujemy świeżym tymiankiem kładziemy w to kawałek sera pleśniowego i całość zawijamy szynką
- układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy kawałeczkami masła oraz tymiankiem
- całość zapiekamy w tem. 180 stopni ( z termoobiegiem ) przez 10 minut
Gotowe pyszne na ciepło jak i na zimno słodka brzoskwinia jest lekko twarda, słodka ser pleśniowy roztopiony, szynka chrupiąca a całość podbija świeży tymianek .
Polecam <3
Bardzo ciekawy przepis! :)
OdpowiedzUsuń:) dziękuję szybko smacznie i coś innego :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń