SKŁADNIKI: przepis autorski
- pęczek rzodkiewek
- dwie garście fasolki szparagowej
- garść liści botwinki
- 10 szt krewetek królewskich
- sok z limonki
- sól różowa (można zastąpić morską)
- oliwa 2 łyżki
- czosnek 1 ząbek
- świeżo zmielony pieprz
- płatki chili zmielone
- oliwa do skroplenia
SPOSÓB WYKONANIA:
- rzodkiewki myjemy odcinamy liście, z fasolki obcinamy końcówki
- układamy na parowarze (ja używam bambusowego) gdy woda już paruję i parzymy warzywa ok 6-7 minut, aby były jeszcze chrupie po zestawieniu je z wody lekko solę
- na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy starty ząbek czosnku i układamy posolone i popieprzone krewetki królewskie, smażymy z obu stron aż staną się lekko przezroczyste i lekko brązowe posypujemy zmielonymi płatkami chili
- układamy na talerzu fasolkę, rzodkiew i liście botwinki oraz krewetki
- wszytko skraplam sokiem z limonki i oraz oliwą
zajadam :)
Smacznego chrupania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz