SKŁADNIKI :
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- kilka plastrów dojrzałego awokado
- kilka wstążek marchwi świeżej
- małą gałązkę pomidorków koktajlowych
- sól
- świeży pieprz
- czarnuszkę wedle uznania
- 1 łyżkę masła plus do podpieczenia pomidorków
- szczypiorek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Do miski rozbijamy jajka, dodajemy mleko, szczyptę soli, wszytko dokładnie rozmieszamy trzepaczką. Rozgrzewamy patelnię z masłem, wlewamy masę jajeczną. Nie mieszamy, gdy jajka nam się ładnie zetną, delikatnie przewracamy na drugą stronę na małą chwilkę. Zdejmujemy omlet i na tej samej patelni po dodaniu masła podsmażamy pomidorki. Po obraniu marchwi odcinamy kilka wstążek, bardzo prosto robi się to obieraczką. Gotowy omlet łączymy z pomidorkami, plastrami awokado, wstążkami marchwi, czarnuszką, szczypiorkiem. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Proste a zarazem wielobarwne, zdrowe, smaczne śniadanie.
Smacznego
Basieńko, z całego serca dziękuję za to cudowne śniadanie <3 ufam, że niebawem ugotujemy coś razem :)
OdpowiedzUsuńZnajomość z Tobą mnie uskrzydla kulinarnie i bardzo rozwija. Z całego serca dziękuję, że jesteś <3 K.