- makaron pappardelle ze szpinakiem ok 100 gr. na osobę
- 1 awokado
- sok z cytryny
- sól, pieprz do smaku
- 1 mały ząbek czosnku
- garść roszponki
- starty ser parmezan wedle uznania
- 1 jajko
Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Dojrzałe awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę oraz miąższ. Awokado po wyjęciu skropimy cytryną, aby nie ściemniało, doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem. Całość miksujemy. Gotowy makaron łączymy z sosem, roszponką oraz jajkiem. Całość doprawiamy pieprzem oraz skraplamy sokiem z cytryny. Posypujemy startym parmezanem. Gotowe.
Proste smaczne danie, mnóstwo energii, witamin. A jakie są Wasze sposoby na przywołanie wiosny ?
Uściski
Basia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz