SKŁADNIKI :
- makaron świderki (lub nasz ulubiony po ok 100 g na osobę )
- śliwki ok 1 garść na porcję
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki miodu
- garść liści mięty
Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Śliwki myjemy, osuszamy, wyciągamy pestki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy śliwki, chwilę podsmażamy do miękkości. Na tak przygotowane śliwki polewamy miód (możemy również posypać brązowym cukrem) i je chwilę karmelizujemy.
Ugotowany makaron łączymy z naszą śliwką i posypujemy listami mięty.
Szybko, kolorowo, smacznie, aromatycznie ....... Smacznego :)
Pyszne danie na obiadek. Takie idealne dla ochłody :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :) jak pisałam pyszne na ciepło jak i na zimno.
UsuńCiekawa propozycja 😊
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńBardzo smakowicie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
Dziękuję i pozdrawiam :)
UsuńCudowny przepis! Rzeczy genialne proste bywają najlepsze! Już pędzę do kuchni, gdzie śliwki czekają na zagospodarowanie :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, prosta rzecz a tak pyszna:) Pozdrawiam
Usuń