SKŁADNIKI
- 1 mała cebula
- 1 łyżka oliwy (może być olej słonecznikowy)
- 6 gałązek natki pietruszki
- 150 g kukurydzy z puszki
- 2 mięsiste pomidory
- 2 łyżki oliwy (lub oleju słonecznikowego)
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, świeżo zmielony pieprz do smaku
- kilka kropli tabasco
SPOSÓB WYKONANIA :
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i zeszklić na niej cebulę. Pietruszkę umyć, osuszyć pokroić na drobno. Kukurydzę przełożyć na sitko i odsączyć. Pomidory umyć, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać doprawić. Salsę pozostawić do połączenia się smaków pod przykryciem w lodówce ok 1 godziny.
Macie może jakieś swoje ulubione salsy? Z czym najczęściej je łączycie?
Pozdrawiam
Basia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz