SKŁADNIKI :
- makaron Międzybrodzki gwiazdka klik 140 ml
- gruszki 3 szt
- mleko 0,5 lira
- woda 0,5 litra
- laska wanilii
- cukier do smaku dodałam z prawdziwą wanilią
- szczypta soli
- obieramy gruszki, kroimy na ćwiartki jeżeli są duże to jeszcze na pół
- obrane gruszki zalewamy wodą i podgotujemy je ok 2 minuty aż lekko zmiękną
- po tym czasie dolewamy mleko, wrzucamy laskę wanilii, szczyptę soli i odczekamy ok 1 minuty aż się zagotuję mleko
- gdy mleko już się gotuję wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości (wedle wskazań na opakowaniu)
- gotową zupę dosładzamy i można podawać
Zupa mleczna klasyczna inaczej. Jest pyszna gruszka podbija smak i nadaję charakterystycznego posmaku. Moja opinia na temat makaronu Międzybrodzki potwierdzam opinie mojej córki, jest pyszny po ugotowaniu sprężysty, nie klei się. Wkrótce kolejne moje pomysły na makaron Międzybrodzki.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz