SKŁADNIKI :
- 1,5 szklanki mąki plus do podsypania
- 100 g margaryny
- serek twarogowy (używam paprykowy, może być też z pieprzem, czosnkiem, ziołami wedle upodobań i wedle potrzeby)150 g
- 1 płaską łyżeczkę soli ziołowej
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Gdy jest już jednolite rozwałkujemy na cienko na omączonym blacie. Wycinamy kwadraty, koła zależy to od naszej fantazji. Ja dziurki robię słomką mój stary sprawdzony sprzęt do dziurkowania :)) układamy na blasze wyłożonym papierem do pieczenia i pieczemy ok 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Jeśli lubimy możemy krakersy obsypać sezamem, czarnuszką, kminkiem zależy to od naszych upodobań. Krakersy dzięki smaku serku jakiego dodamy oraz soli ziołowej już mają swój charakter. Im będą cieńsze tym będą nam bardziej chrupały.
Pyszna, szybka przekąska z charakterem polecam.
Miłego chrupania
Basia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz