poniedziałek, 26 stycznia 2015

Kiedy zwykła kanapka to zamało - sandwich z mozzarellą i szpinakiem

Czasem a nawet często mamy ochotę na coś innego niż tylko kanapka, lub pozostaję nam chleb "wczorajszy" wtedy robię różne sandwicze niby oczywiste, niby proste a jaki smak chrupiący chlebek i ten środek uwielbiam szpinak, pomidory, różne sery. Tym razem wykorzystałam mozzarelle. Nie zależy mi, aby w tej kanapce ser się rozpuścił w tym zestawie dla nie ważny jest chrupiący chlebek.
Zwykła kanapka ale czy na pewno..... niech każdy sam oceni. :))
SKŁADNIKI : (porcja na 2 sandwiche)
  • 4 kromki chleba (używam kwadratowych )
  • 2 pomidory (lub kilka koktajlowych )
  • 1 kule mozzarelli 
  • szpinak garść 
  • sól, pieprz do smaku 
  • oliwa lub masło do posmarowania 
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
- pomidorki, szpinak myjemy osuszamy
- nagrzewamy nasz opiekacz
- kawałki chleba smarujemy oliwą lub masłem
- na to układamy plastry mozzarelli, potem listki szpinaku, plastry pomidorów ponownie cienkie plastry mozzarelli i ponownie listki szpinaku
- górny kawałek chleba smarujemy również z góry, będzie bardziej chrupiący.

- zapiekamy ja bardzo mocno nie ściskam tego nie chcę uzyskać roztopionego sera ciepłych pomidorów, zależy mi na chrupiącym chlebku
- po upieczeniu posypuje odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Zajadam przy kubku gorącej kawy :)
Bo kiedy mam ochotę na coś więcej niż tylko kanapka powstaję wtedy sandwich :))
Smacznego

4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...