sobota, 26 kwietnia 2025

Kanapka ze szparagami i jajkiem sadzonym.

 Sezon szparagów trwa, oto dzisiejsza moja propozycja "niezwykłej" kanapki 💚


 SKŁADNIKI:
1 pęczek szparagów
szczypiorek
2 ząbki czosnku
chleb
masło, olej
serek śmietankowy typu almette
sól, świeżo zmielony pieprz



SPOSÓB WYKONANIA:
Szparagi myjemy, odcinamy stwardniałe końcówki. Rozgrzewamy patelnie, dodajemy masło oraz posiekany ząbek czosnku. Do tego dodajemy szparagi i smażymy ok 3-4 minuty aż zmiękną. Na osobnej patelni smażymy jajka. Kroimy nasz ulubiony chleb, smarujemy serkiem śmietankowym typu almette, układamy na tym szparagi i jajko. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodajemy szczypiorek. Gotowa kanapka jest pełna aromatu i smaku. 




Niech kolor i smak wypełni Wam cudowną chwilę celebracji jedzenia💛💚

                                                   Smacznego Basia 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...