Sezon szparagów trwa, oto dzisiejsza moja propozycja "niezwykłej" kanapki 💚
SKŁADNIKI:
1 pęczek szparagów
szczypiorek
2 ząbki czosnku
chleb
masło, olej
serek śmietankowy typu almette
sól, świeżo zmielony pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:
Szparagi myjemy, odcinamy stwardniałe końcówki. Rozgrzewamy patelnie, dodajemy masło oraz posiekany ząbek czosnku. Do tego dodajemy szparagi i smażymy ok 3-4 minuty aż zmiękną. Na osobnej patelni smażymy jajka. Kroimy nasz ulubiony chleb, smarujemy serkiem śmietankowym typu almette, układamy na tym szparagi i jajko. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodajemy szczypiorek. Gotowa kanapka jest pełna aromatu i smaku.
Niech kolor i smak wypełni Wam cudowną chwilę celebracji jedzenia💛💚
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz