Dziś proponuje Wam kolejną propozycje na śniadanie . Kanapka z ciecierzycą w towarzystwie kapusty pak choi.
: SKŁADNIKI:
- chleb żytni (możemy użyć dowolnego jaki lubimy)
- ciecierzycę ze słoika
- humus z dodatkiem bazylii
- papryczkę ostrą
- oliwa z dodatkiem chili
- łyżkę masła
- kapustę pak choi
- natkę pietruszki
- sól do smaku
SPOSÓB WYKONANIA:
Na rozgrzaną patelnie z oliwą oraz masłem dodajemy pokrojoną na 4części kapustę pak choi oraz kilka łyżek ciecierzycy. Całość doprawiamy solą. Smażymy do miękkości kapusty oraz zrumienienia ciecierzycy. Kawałek chleba smarujemy humusem , układamy na nim gotową ciecierzycę. Całość posypujemy świeżą natką pietruszki . Do podbicia ostrości możemy dodać jeszcze kawałeczki ostrej papryki . Tak przygotowaną kanapkę podajemy w towarzystwie kapusty pak choi.
A jakie są wasze ulubione smaki?
Życzę Wam wiele wspólnych chwil przy stole okraszonych rozmową oraz śmiechem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz