Strony

poniedziałek, 4 sierpnia 2014

Kaszanka na grilla z jabłkiem, cebulką i majerankiem

Blogerzy i  wszyscy Polacy jemy jabłka w obecnym czasie jest to temat numer jeden a że sezon grillowy trwa w najlepsze nie mogło wystąpić pod innym połączeniem jak z kaszanką. Tym razem wykorzystałam kaszankę białą, ale równie dobra jest też tradycyjna. Jeszcze kilka lat temu na grillu robiliśmy kiełbasę i karkówkę a dziś praktycznie nie ma rzeczy, których nie grilujemy.


SKŁADNIKI : ( z tej porcji uzyskałam 8 sztuk
  • kaszanka 5 szt (użyłam białej )
  • 2 duże cebule 
  • 4 jabłka (użyłam papierówki )
  • majeranek 
  • boczek parzono wędzony (można pominąć ) 8 plastrów 
  • folia srebrna do owijania 
SPOSÓB WYKONANIA :
- kaszankę obieramy z flaka, kroimy na grubsze plastry
- jabłka obieramy kroimy w drobną kostkę
- cebulę kroimy w drobną kostkę
- na kawałku srebrnej folii układamy kawałki kaszanki dodajemy garść cebuli i jabłka i to posypujemy majerankiem (możemy też dodać pokrojony w kostkę boczek )
- składamy brzegi do środka i i zwijamy (robimy taką bombę :))
- gotowe tak przygotowane układamy na grillu i pieczemy
- podajemy w towarzystwie musztardy

Smacznego

Jedzmy nasze polskie jabłka i oraz inne produkty tylko w taki sposób nie damy upaść naszym rolnikom, sadownikom .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz