Strony

środa, 30 lipca 2014

Domowa lemoniada z arbuza z miętą

Chciało by się powiedzieć mamy już dość upału...... ale w końcu lato. Kuchnia pełną parą nie działa, jeść się nie chce. Trzeba nadrabiać napojami a najlepiej domowymi. Świetnym napojem na tak upalne dni jest napój z arbuza. Sam arbuz w sobie jest już cudownym wynalazkiem natury, więc korzystajmy z niego jak jest nam go dane latem.

SKŁADNIKI :
  • arbuz wypestkowany i bez skórki ok 400 g
  • sok z połowy cytryny 
  • kilka kostek lodu 
  • woda gazowana (opcjonalnie zależy ile mamy kostek lodu)
  • listki mięty
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- przygotowany arbuz mielę w blenderze z kostkami lodu, dodaję sok z cytryny. Jeżeli chce, aby był bardziej wodnisty dolewam wody gazowanej.
- dodaję mięte i gotowe do picia
Pyszny sok co ugasi pragnienie najlepiej smakuję mocno schłodzony, jeżeli arbuz jest mało słodki można dodać łyżeczkę miodu


Smacznego orzeźwienia :)

1 komentarz:

  1. Uwielbiam arbuzy; taka lemoniada to musi być czysta rozkosz :)

    OdpowiedzUsuń