Strony

środa, 23 kwietnia 2014

Pasta jajeczna z avokado

Jest już po świętach i zapewne w niejednym domu  pozostały kolorowe ugotowane jajka. Zawsze potem kombinuję jak je wykorzystać, aby zjeść je pod inną postacią niż takie tradycyjne ugotowane. Z reguły robię pasty do chleba. Tym razem jajka połączyłam z avokado, połączenie jest pyszne. Uzyskujemy pistacjowy kolor co dodatkowo oprócz smaku przyciąga wzrok. Pasta szybko znika z miseczki:)

SKŁADNIKI :
  • 3 ugotowane jajka 
  • 1 dojrzałe avokado 
  • 2  łyżki majonezu 
  • sól, świeżo zmielony pieprz do smaku 
  • szczypiorek wedle upodobania


SPOSÓB WYKONANIA:
- ugotowane jajka obieramy kroimy na mniejsze kawałki, avokado obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki
- wszystko wkładamy do wyższego pojemnika wraz z majonezem i blendujemy  na jednolitą masę
- doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem oraz dodajemy pocięty szczypiorek, mieszamy
- gotowe banalnie proste a jakie pyszne a tłuszcze z avokado są zdrowe dla serca :)


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz